Dyslexi

Vi har specialutbildade lärare som hjälper dig!

  • Du börjar med att gå teorikurs.
  • Du får körkortsboken med ljud-CD.
  • Därefter tränar du på våra datorer.

 

Behöver du mer hjälp?

Då kan du även boka privata teorilektioner med en av våra specialutbildade lärare. Pris 780:-/tim.

För att få längre tid på sig att göra kunskapsprovet hos Trafikverket krävs det en utvärdering gällande läshastighet och ordavkodning. Denna utvärdering står vi till tjänst med och priset är 595:-.

Planera att boka in dig i god tid för behandlingstiden kan ta mellan 3-8 veckor. Beslutet skickas hem till dig från Trafikverket och sedan väljer du tillval när du bokar in dig på kunskapsprov.

När du sedan känner dig redo för kunskapsprovet, hos Trafikverket, kan du välja enligt nedan..7

Ljudstöd, så att du kan lyssna på provet

Kunskapsprov på svenska för alla körkortsbehörigheter och traktorprov finns med ljud, så att du kan lyssna på provet. Du behöver inte göra någon ansökan för att få tillgång till ljudstödet inom ordinarie provtid. Du som genomför kunskapsprov på annat språk har även möjlighet att få ljudstöd på svenska vid provtillfället.

Förlängd provtid, så att du ska hinna

Om du har lässvårigheter kan du beviljas förlängd provtid på svenska för alla körkortsbehörigheter, traktorkort och yrkesprov. För behörighet B kan förlängd provtid beviljas även på de språk som provet finns översatt till. Du har även tillgång till ljudstöd vid förlängd provtid på svenska. Prov som finns översatta till annat språk samt yrkesprov finns inte med ljud. Istället för 50 minuter får man 75 minuter på sig att skriva kunskapsprovet.

Muntligt prov på Svenska

Har du stora lässvårigheter? Då kan du få genomföra provet muntligt. Muntliga prov på svenska kan beviljas för alla körkortsbehörigheter och traktorprov, men inte för yrkesprov.

Muntligt prov på annat språk

Behärskar du inte svenska språket och har stora lässvårigheter? Då kan du ansöka om muntligt prov. Muntligt prov på annat språk kan beviljas för körkortsbehörigheterna A1, A, B, BE och för traktorprov.

Tolkprov

Har du behov av ett översatt kunskapsprov på grund av att du inte behärskar svenska språket och provet inte finns översatt till ditt språk? Då kan du ansöka om tolkprov.

Bli uppringd

Här kan du skicka in en anmälan till oss. Anmälan avser den utbildning du anger under ”övriga synpunkter”. Vi hör av oss så fort vi får tid och möjligthet. Har du något övrigt önskemål som vi ska ta hänsyn till går det också bra att skriva det i övriga synpunkter.